Google+ Followers

czwartek, 28 sierpnia 2014

WARTOŚCIOWY JOGURT L+

Jogurt L+ zawierający szczep bakterii acidophilus przetwarza cukier mleczny ( laktozę) w kwas mlekowy, który powoduje utrzymanie prawidłowego ph przewodu pokarmowego i odtruwa organizm.
To acidophilus nie dopuszcza aby rozmnażał się helikobacter pyroli, bakteria, która jest odpowiedzialna za owrzodzenia naszego układu pokarmowego.

Jogurt L+ posiada także wartości odżywcze, wpływające na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
I tu należy wymienić:
1.witaminę A ( wzmacnia układ odpornościowy)
2.witamina B2 (witamina młodości, powodująca, że mamy gładką cerę),
3.witamina B12 ( bierze udział w produkcji czerwonych krwinek, a także wzmacnia układ nerwowy),
4.witamina K2 ( mocne kości i zdrowy układ krążenia)
5.Jogurtu tego możemy używać w kosmetyce np. maseczka 15-minutowa na twarz.
6.Dzięki ph kwasu mlekowego niszczymy grzybicę skóry.
7.Posiada olbrzymią ilość wapna organicznego.
8.Stosujemy jogurt L+ jeśli dolega nam otyłość, osteoporoza, alergia, czy ogólne wycieńczenie np. w chorobach nowotworowych.
9.Osobom, które mają grzybicę pochwy, pomogą waciki zanurzone w jogurcie wprowadzane do pochwy przez 6 tygodni i wyciągane rano.
10.Możemy też odżywiać nasze włosy, paznokcie i skórę, nawilżając jogurtem.
11.Jest to też świetny produkt na rozstępy, a także na odciski na stopach.
Róbmy samodzielnie jogurt i pijmy go codziennie, a także stosujmy zewnętrznie!


2 komentarze: